Szoba korábbi elfoglalása, későbbi elhagyása

Minden szálláshely az általános feltételeiben rögzíti, hogy az érkezés napján hány órától lehet elfoglalni a szobát (check-in), illetve az elutazás napján hány óráig kérik elhagyni azt (check-out).

Ezek az időpontok szálláshelyenként különbözőek lehetnek, de általánosságban elmondható, hogy a szobát az érkezés napján délután 14-15 órától lehet elfoglalni, és az elutazás napján 10-11 óráig kérik elhagyni. A két időpont között eltelő 3-4 órában a következő vendég fogadására alkalmas állapotba hozzák a szobát: azaz kitakarítják, ágyat húznak, tiszta törülközőket helyeznek el, beteszik az esetleges plusz bekészítéseket, feltöltik a minibárt, stb.

A szálláshely engedélyezheti a szoba korábbi elfoglalását, vagy későbbi elhagyását ingyenesen, vagy felár fizetése ellenében (érdeklődjünk előre, mert akár még egy éj szállásdíját is elkérhetik). Ez nagy mértékben függ a szálloda aktuális töltöttségétől, azaz teltház esetén általában nehezebben tudják megoldani. A korábbi érkezésre és későbbi elutazásra vonatkozó igényt érdemes már foglaláskor tudatni a szálláshellyel, de előfordulhat az is, hogy a recepció csak érkezéskor tud információval szolgálni.

A szállodák zöme rendelkezik csomagszobával, így amennyiben mégsem oldható meg a szoba korábbi elfoglalása, vagy későbbi elhagyása, a csomagszobában biztonságban tudhatjuk a csomagjainkat a hivatalos check-in időpontig, esetleg check-out időpontig, és még kicsit pancsolhatunk a szálloda wellness részlegében, vagy sétálhatunk a környéken.Kapcsolódó cikkek:

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>