Budapest – Bécs szárnyashajó

Amikor hosszabb útra készülünk, felmerül a kérdés mivel utazzunk. Sokan ragaszkodnak az autóhoz, amely bizonyos szabadságot ad az utasoknak. Mások inkább a szervezett buszos vagy repülős utak kényelme mellett döntenek. Aki Bécs és Budapest között utazik választhat egy különleges közlekedési eszközt is: a szárnyashajót.

Budapest - Bécs szárnyashajó útvonalának térképe

A Dunán hajózva egyedi módon, magyar, angol és német nyelvű idegenvezetés mellett, csodálhatjuk meg három ország fővárosa – Budapest, Pozsony és Bécs – mellett, többek között Visegrád, Szentendre, Esztergom, nevezetességeit, hazánk egyik legszebb részének a Duna-kanyarnak a természeti szépségeivel egyetemben.

A repülőgépre emlékeztető, 60-72 km/ óra sebességgel közlekedő szárnyashajók panorámaablakkal ellátott zárt, nemdohányzó utastérrel rendelkeznek. Dohányzásra az egyes hajók nyitott részén van lehetőség. A szárnyashajók légkondicionáltak, modern audio rendszerrel és LCD monitorral felszereltek, melyen keresztül pontosan nyomon követhetjük a hajó helyzetét. Egyes hajók internet csatlakozási lehetőséggel is rendelkeznek. A szárnyashajókon büfé várja a vendégeket, ahol üdítőt, alkoholt, szendvicset, kávét, teát lehet fogyasztani. Kisállatok a hajón nem utazhatnak, kivételt képeznek ez alól a vakokat és mozgáskorlátozottakat segítő kutyák.

A Sólyom, Vöcsök és Bíbic névre keresztelt szárnyashajók 44-104 fő szállítására alkalmasak. A hajókat az utasok létszámától függően indítják. Sajnos kerekesszékkel való utazásra a szárnyashajók kialakítása nem alkalmas.

A hajók menetrendje az alábbi linken érhető el. Mivel a hajók egy nap csak egy irányban közlekednek, a célvárosban szállásról vagy visszaútra más közlekedési eszközről kell gondoskodnunk. A szárnyashajók reggel 9 órakor indulnak mindkét állomásról, kb. 6 és fél óra alatt teszik meg az utat Budapestről Bécsbe, míg a másik útirány közlekedési ideje kb. 5 és fél óra. Mivel az ülések nem számozottak, az utasok érkezési sorrendben tudják elfoglalni a helyeket, így ajánlott a mielőbbi beszállás.

Van lehetőség egy útra megváltani a jegyeket vagy kedvezőbb árú retúr jegyek mellett is dönthetünk. A hajójegyeket ajánlott előre megváltani, legkésőbb 24 órával az utazást megelőzően. Indulás előtt egy órával szabad jegyek függvényében a helyszínen is megvásárolhatók. A fizetés történhet készpénzben (Bécsben: EUR, Budapesten: EUR, HUF) vagy bankkártyával. (Bécsben VISA, MasterCard, Budapesten: VISA, MasterCard, AMEX, JCB) is. Jegyárak: szarnyashajo.budapestiszallodak.hu/jegyarak.html .

Természetesen amennyiben hosszabb útra indulunk, nem jelent problémát a csomagok szállítása sem, a kézipoggyász mellet, 20 kg-ig díjmentes vihetünk magunkkal útipoggyászt, felár ellenében összesen 30 kg-os bőrönddel utazhatunk személyenként. A hajókon felár ellenében kerékpár is szállítható.Kapcsolódó cikkek:

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>