Szállodai szoba – a nyugodt pihenés záloga

Ha belegondolunk, hogy egy utazás során a költségek legnagyobb hányadát a szállásra fordított összeg teszi ki, jogos elvárás, hogy a szállodai szoba minden igényünket kielégítse. Érdekes dolog, hogy azt mindenki tudja, hogy mit szeret a saját otthoni hálószobájában a legjobban, egy üzleti út vagy nyaralás alkalmával olykor-olykor egyéb tényezők alapján választunk szállást, a szoba csak másodlagossá válik (a szálloda elhelyezkedése és a szobaár mögött). Pedig nagyon fontos – főleg hosszabb tartózkodás alkalmával -, hogy a szállodai szoba egy olyan hely legyen, ahová egy hosszú városnézéssel vagy tárgyalással töltött nap után szívesen térjünk vissza és biztosítsa a nyugodt és kényelmes éjszakai pihenésünket.

Mik is a legfontosabb jellemzői egy szállodai szobának?

Méret: Ön meg tudná mondani, hogy mekkora alapterületű szobát foglalt legutóbbi nyaralása alkalmával? Pedig a szállodai weboldalak, brossurák és online foglalási oldalak általában közlik ezt az információt. Ne higgyünk a fényképeknek, hiszen azok nem mindig az aktuális méretarányokat mutatják. A fényképeken általában nagyobbnak tűnnek a szobák. Azért, hogy ne érezzük magunkat egy cipősdobozban, mindig nézzünk utána a méretnek. Nagyon fontos, hogy elég hely legyen a szobában, különösen ha nem egyedül foglaljuk el a szobát.

Ágy: A szállodákban a legtöbb időt alvással töltjük, az ágyak minősége, mérete rendkívül fontos. Vannak olyan szálláshelyek, ahol nincs franciaágy, hanem két egyszemélyes ágyat tolnak egymás mellé. Ha ez minket zavar, akkor kérdezzünk rá foglalás előtt.

TV: Sokan szeretnek elalvás előtt tévét nézni, így a nyaralás ideje alatt is szívesen bekapcsolják a készüléket. Külföldi utazás előtt kérdezzünk rá a szállodánál, hogy milyen nyelvű csatornákat lehet a szobai televízión nézni.

Fürdőszoba: A fürdőszoba mérete és felszerelése is kiemelt jelentőséggel bírhat akár már egy rövid szállodai tartózkodás alatt is. Különösen ázsiai országokban találkozhatunk túl kis méretű fürdőszobával, zuhanyzókkal.

Ne érezzük magunkat kellemetlenül, ha ezekre a dolgokra külön rákérdezünk a szállodánál a foglalás előtt, hiszen az egész utazásunkat elronthatja egy-egy váratlan probléma a szobával.Kapcsolódó cikkek:

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>