Golfízelítő a tatai Old Lake Golf Hotel Club-ban

A tavasz és a jó idő beköszöntével az ember vágyik arra, hogy a szabadban legyen. Idén próbáljunk ki egy új sportot, a golfot. Sokan a sport mellett életformának tartják a golfot, mert a természetben eltöltött aktív kikapcsolódás (7-9 km séta, minden izmot megmozgató és a gerincoszlopot 90 fokkal elfordító mozgás-sorozat) együtt jár egy igen erős koncentrálással, komoly fegyelmet és udvariasságot igénylő magatartással. Játszható minden korosztály számára, mert mindenki fizikai és szellemi teljesítőképessége szerint vesz részt benne. Mint az egyik legnagyobb szabadidősportnak, óriási a népszerűsége. A pályák csodálatos látványa, a játék szépsége és különleges nehézsége ugyanakkor az egyik legnagyobb profi sportággá fejlesztette a golfot.

Közép-Magyarország egyetlen golf és wellness szállodája az Old Lake Golf Hotel & Club Tata közvetlen közelségében, Budapesttől és Győrtől kevesebb mint 1 órára található. Az Old Lake Golf Club Magyarországon az elsők között, 1998-ban alakult. Az Esterházy család grófi ágának vadászbirtokán létrehozott golf klub, ma a régió egyik legnépszerűbb golf komplexuma. Az arborétumi környezetű 18 szakaszos (par 71) bajnoki golfpálya, minden golfozó számára kihívást jelent. A Par 3-as gyakorló pálya és Driving Range pedig lehetőséget nyújt a kezdők számára is, hogy kipróbálhassák a játékot. A kezdő golfosok számára Golfakadémia néven oktató csomagot kínálnak.

A Klub az elmúlt években igyekezett népszerűsíteni a golf sportot hazánkban. Ezért is került itt a régiónkban először megrendezésre egy professzionális golfverseny is. A Ladies Europien Tour (LET) 2004 és 2006 között már háromszor került megrendezésre, ennek a világviszonylatban elismert versenysorozatnak köszönhetően a pálya már nemzetközi elismerésnek örvendhet.

Az Old Lake Golf Hotel 2001-ben nyílt meg négycsillagos szállodaként az Esterházy család grófi ágának vadászbirtokán. Az arborétumi környezetben elhelyezkedő 33 szobás szálloda elegáns, mégis otthonos atmoszférájával kitűnő helyszínül szolgál családi pihenéseknek, céges összejöveteleknek. A bárban a bowling – kétszakaszos szabályos 18m hosszú zsinóros pályák – mellett biliárd, csocsó és darts is helyet kapott, hogy élvezetesebbé tegyük a játékot, szórakozást és a pihenést a gyermekek és a felnőttek számára.

A Wellness Fürdő ékszerdobozként törökfürdő jelleggel került kialakításra melyben a fürdőző igazi élményben részesül –pezsgőfürdő ciklikusan változó élményelemekkel, finn szauna, infraszauna és gőzfürdő. Luxuskozmetikai- és wellness szolgáltatók tekintetében a szálloda az Algodermia termékeit választotta. Az Algodermia szakértelme és kiváló hatásfokú termékei, illetve kezelései, személyre szabott kezelési módszere garancia az Ön megszépüléséhez, lelki egyensúlyának helyreállításához.

A szálloda melletti Old Lake Kalandparkban animátorok segítségével csak a gyakorlópályát kell sikeresen teljesítenie, s azt követően jöhet az igazi kihívás. A 10 méteres magasságban 15 akadályon áthaladva tehetik magukat próbára a gravitációval valós küzdelmet kedvelők, s eközben a gyerekek sem maradnak izgalom nélkül, hiszen számukra két különböző pálya is rendelkezésre áll.Kapcsolódó cikkek:

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>