Egri séták

Eger városát nemcsak a messzi vidékről érkező turisták, hanem a helyiek is újra és újra felfedezik maguknak. A városi lokálpatrióta egylet már évek óta megszervezi az „Egri séták” programsorozatot, amelynek keretében minden héten – idegenvezetők és szakértők vezetésével – megismerkedhetünk a város ismert és kevéssé ismert nevezetességeivel. Az ingyenes sétára szívesen várják nemcsak a városba látogató turistákat, hanem az egrieket is.

Az egri séták 2077-ben indultak, azóta 3 kötet is megjelent az elhangzott előadásokból, mesékből. A kötetek megvásárolhatók az egri Tourinform irodában. A jól ismert egri látványosságok mellett, különleges helyszínekre is elkalauzolják a szervezők az érdeklődőket. Az évek során a látogatók megismerhették a Dobó tér, a városi templomok, a Bazilika, a Vár, az egri temetők, a strand, a múzeumok, híres egri épületek és utcák történetét.

Ha Egerben járunk és van kedvünk csatlakozni a sétálókhoz, akkor minden héten kedden 17:30-tól keressük a kis csoportot a városban (az aktuális helyszíneket a helyi újságokból és az idegenforgalmi weboldalakról tudhatjuk meg.)Kapcsolódó cikkek:

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>