Biztonságban a szállodai szobában

Akár külföldön, akár országon belül utazunk, ne felejtkezzünk el a saját és az értéktárgyaink biztonságáról. Az alábbiakban hasznos ötleteket adunk ahhoz, hogy miként lehetünk elővigyázatosak egy szállodai tartózkodás alatt.

  • A szállodai szoba ajtaját mindig tartsuk zárva. A modern szállodák kulcskártyás zárjai már automatikusan lezárnak, amikor bent tartózkodunk a szobában, de nem árt, ha a zárat még egyszer ráfordítjuk.
  • Amikor elhagyjuk a hotel szobát, akkor mindig győződjünk meg róla, hogy bezártuk az ajtót. Próbáljuk meg kinyitni kivülről és ha nem nyílik, akkor megnyugodhatunk.
  • Legyünk nagyon óvatosak, hogy kinek nyitjuk ki az ajtót. Ha nem vagyunk biztosak abban, hogy valóban a szálloda személyzete kopog az ajtón, akkor hívjuk fel a recepciót a szobából.
  • Ha nem tartózkodunk a szobában, akkor az ablakokat, erkélyajtót zárjuk be. Ez nyáron, légkondícionálás nélküli szállodákban nem éppen kedvünkre való, de a biztonság érdekében muszáj megtennünk. Az ablakokat kinyithatjuk akkor, amikor már újra bent vagyunk a szobában.
  • Lehetőség szerint próbáljunk meg mindig a szálloda főbejáratán keresztül közlekedni (különösen sötétedés után), mert itt a recepció közelsége biztonságot ad.
  • Manapság már sok szállodában található szobai széf. Tanácsos értéktárgyainkat, pénzünket ide betenni, amikor elhagyjuk a szobát. Ha nincs a hotelszobában széf, akkor a recepción kérhetjük értékeink biztonságos elhelyezését.
  • Soha ne hagyjunk a szobában elérhető és látható helyen iratokat, pénzt, ékszereket és egyéb értéktárgyakat.
  • Ne válasszunk olyan szállodát, amely elhagyatott vagy gyanús környéken található (még akkor sem, ha sokkal olcsóbb, mint a belvárosi hotelek), egy idegen városban ne sétálgassunk ismeretlen, gyanús kerületekben. Ha egy kicsivel többet szánunk a szállodai szobára, akkor nyugodtabban aludhatunk.
  • A szállodai szoba kiválasztása is fontos. Lehetőség szerint ne foglaljunk folyosó végén, vagy különálló épületekben levő szobákat.
  • Amikor elhagyjuk a szobát, kirakhatjuk a kilincsre a „Ne zavarjanak” táblát, így azt a hatást keltjük, mintha bent lennénk a szobában.

Ha ugyanazokat az elővigyázatossági lépéseket betartjuk a szállodai tartózkodásunk alatt is, mint amiket a lakásunkban, akkor nem kell aggódnunk az értékeink biztonsága miatt.Kapcsolódó cikkek:

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>