Amit a SZÉP kártyáról tudni érdemes

Amit a SZÉP kártyáról tudni érdemes - Nyaralunk.hu Utazási PortálAz eddig ismert és közkedvelt papír alapú üdülési csekket az idén felváltja a Széchenyi Pihenőkártya, röviden SZÉP kártya. Ez szintén egy névre szóló, bankkártyához hasonló elektronikus utalványkártya. A szakértők azt remélik, hogy ez az új, béren kívüli juttatás egyszerű használatával segít egyrészt a belföldi turizmus fellendítésében, másrészt hosszú távon a lakosság egészségmegőrzésében: Jelenleg azonban, mint a legtöbb ismeretlen dolgot, a felhasználók időnként fenntartásokkal fogadják.

A SZÉP kártyával kapcsolatban a munkavállalók részéről a legfontosabb tudnivaló, hogy kártyára utalt támogatás 3, egymástól elkülönített alszámlára történik. Jelenleg a munkáltató maximum 450 000 Ft-ot utalhat a munkavállaló kártyájára. Ezen belül a három alszámlára tölthető maximális összegek megosztása a következők szerint történik:

- Szálláshely alszámla legfeljebb 225 000 Ft

Felhasználható: szállás és belföldi utazásszervezés esetén

- Vendéglátás alszámla legfeljebb 150 000 Ft

Felhasználható: melegkonyhás éttermi és egyéb vendéglátóhelyeken, bárokban, cukrászdákban, munkahelyi és közétkeztetésre ill. szállásfoglalásra

- Szabadidő alszámla legfeljebb 75 000 Ft

Felhasználható: egészségügyi ellátás, növény-, állatkert, természetvédelmi területek, vidámpark, múzeumok, színház, mozi, szabadidős tevékenység, testedzés, fürdőszolgáltatások, kezelések, sporttevékenységek, belvízi személyszállítás és szállásfoglalás esetén

A 3 zseben belül egy átfedés van: mindhárom alszámla felhasználható szálláshely szolgáltatás kiegyenlítésére. Amennyiben nem a legmagasabb összeg kerül a számlára gondoljuk át, hogy melyik alszámlát szeretnénk elsősorban használni és lehetőség szerint ez alapján kérjük a támogatást.

A legtöbb szolgáltató elfogadja mindhárom jelenlegi kibocsátó (OPT, MKB és K&H bank) által forgalmazott kártyát, a kibocsátók köre további résztvevőkkel bővülhet.

A kártyára került összeg a feltöltést követő év december 31-ig érvényes, amelyből először a korábban feltöltött összeg kerül felhasználásra. A munkavállaló az aktuális egyenlegéről a kibocsátó bank által megadott weboldalon és telefonszámon kérhet felvilágosítást.

Felár ellenében van lehetőség társkártya igénylésére is a munkavállaló részéről, a törvény által meghatározott közeli hozzátartozó részére. A társkártya tulajdonost ugyanolyan jogok illetik meg, mint a főkártya tulajdonosát.

Munkaviszony megszűnését a munkáltató feladata a kártyakibocsátó pénzintézet felé jelenti. Természetesen a kártyán lévő pénz ugyanúgy felhasználható a feltöltéskor megadott határidőig.Kapcsolódó cikkek:

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>